20080221

Aurore Rien - Sedative For The Celestial Blue






















Aurore Rien'in 1999'da çıkardığı bu albümle ilgili tatmin edici hiç bir görsel bulamadığım için, grubun bana hissettirdikleri doğrultusunda seçtiğim, kendi çektiğim bir fotoğrafı kullanıyorum, o yüzden evvela özür dilerim.

İmdi, bir kez daha hatırlatayım, vurgulayayım, söz konusu albüm bundan 9 yıl önce çıkmış bir albüm. Bu kadar "eski" olmasına rağmen, antika değerinde, olağanüstü bir müzikal kalite barındırıyor muhteviyatında. Ve fakat ne yazık ki, grubun ilk ve son albümü Sedative For The Celestial Blue. Dağılmadan önce çıkarmış oldukları bir EP daha var, dağıldıktan sonra ise grubun iki elemanı Lights Out Asia'yı kurdu.

Aurore Rien, özellikle iğne gibi sivri gitar melodileriyle ön plana çıkan bir grup. Albümde de bunu en yoğun hissedeceğimiz şarkılar Bounce The Satellites ve A Split Pinion Seraph; dinginliğiyle mat renkli rüyalarla dolu bir koma uykusuna sokan ama aynı zamanda sivriliğiyle de uykuya tam olarak girmemize izin vermeyen, uykuyla uyanıklık arasındaki o yerde, Araf'ta, kalmamıza sebebiyet veren bir atmosfer yaratıyorlar. Albümün kanımca en iyi şarkısı olan Will You Write Too? ise bu anlattıklarımın yanında, güftesiyle de ön plana çıkarak, "sözlü post-rock" fetişimi büyük ölçüde tatmin ediyor.

Böylesine değerli bir albüme imza atmış Aurore Rien'in ömrünün kısa olması üzücü olsa da, benzer hissiyatı bize öneren Lights Out Asia'nın varlığı bir o kadar sevindirici. Tez zamanda onu da ekleyeceğimin müjdesiyle, albümü huzurlarınıza sunayım.

Sanatçı: Aurore Rien
Albüm: Sedative For The Celestial Blue

Şarkı Listesi:
1- Deficit, Dyslexic
2- Bounce The Satellites
3- Will You Write Too?
4- A Split Pinion Seraph
5- Heavenly Hue Holiday
6- The Placebo Kiss
7- Between The View And You
8- Edith Is Beneath The Elevator

DOWNLOAD.

2 mırıltı.:

Anonymous said...

http://bp2.blogger.com/_z_SfZLgMKAc/RyjpLJrwvII/AAAAAAAAAJM/ZxT_1P9RICQ/s320/e418680vo26llllll.jpg

su adreste var bir gorsel ama sizinki daha sik tabi.

Anonymous said...

leziz derecede bir açıklamadan sonra indirmek boynumuzun borcu olmuştur.teşekkürler.