20080718

Fjord Rowboat - Saved The Compliments For Morning






















Kanada adı geçtiğinde kalbimiz göğüs kafesimizi zorlamaktan ne zaman yorgun düşecek? Godspeed You! Black Emperor, Esmerine, Do Make Say Think, The Organ, Metric, Feist, Carleton, Concordia derken bir de Fjord Rowboat var elimizde taşikardi için.

Torontolu grup Fjord Rowboat, Saved The Compliments For Morning ile -sadece kulaklarımıza değil- hayatlarımıza da görkemli bir giriş yapıyor. Klasik britrock yapısı, bol reverb'lü shoegaze kıyafetiyle allanıp pullanıp, harika şarkılarla önümüze sunuluyor bu albüm ile. Paragon ve Taking The Pass gibi şarkılar baskın bir indie-pop tadı ihtiva eden şarkılar olsa da, albümün ilk üç şarkısı kesinlikle dinleyiciyi daha en baştan yerle bir ediyor. Carried Away, reverb'leri göz ardı edersek, çok alışıldık bir britrock şarkısı aslında, ama vokal kullanımı sıradanlık ve klasiklik arasında bir seçim yapmamıza imkan tanıyor. Can't See The Sun, bana Piano Magic şarkılarını anımsatan bir şarkı, bass yürüyüşleri ve davul-bass uyumu bu şarkıyı kanatlandıran en büyük iki öge denilebilir. Shooting The Breeze ise Slowdive'a göz kırpan bir slowcore şarkısı, albümdeki kişisel favorim; albüm genelindeki o sivri, ağızda acı-ekşi bir tad bırakan tınıyı en güzel temsil eden şarkı diyebiliriz Shooting The Breeze için. Aynı tınıyı bu sefer Low penceresinden yansıtan iki şarkı Through The Morning Light Spin ve Cycle ile albüm neredeyse bir bütünü temsil eder bir hale geliyor.

90'ların sonlarından itibaren, müzik endüstrisinin buruşturup atmış olduğu shoegaze, bu sefer daha derinden ve daha içten bir şekilde devam ediyor yolculuğuna. Belki Catherine Wheel gibi, Low gibi "az bilinen kültler" yok artık ama, tüm bunların küllerini vücudunda taşıyan bir Fjord Rowboat var. "Kanada mevsimi"ne az kaldığı düşünülürse, soğuk ve yalnız kış günleri için şimdiden stok yapmak akıllıca olacaktır. Çalkalamayınız. Soğuk içiniz.

Sanatçı: Fjord Rowboat
Albüm: Saved The Compliments For Morning

Şarkı listesi:
1- Carried Away
2- Can't See The Sun
3- Shooting The Breeze
4- Simply Stood
5- Paragon
6- Taking The Pass
7- Valuable Survive
8- Through The Morning Light
9- Turn The Mirror Around
10- Spin Cycle

DOWNLOAD.

0 mırıltı.: