20080812

Lights Out Asia - Eyes Like Brontide






















Aurore Rien, yaklaşık 10 yıl evvel, bir rezonans yaratmış, bu rezonans kulaklarımızı, sonra da kalbimizi titretmişti. Ne yazık ki, çoğu güzel şey gibi kısa sürmüştü Aurore Rien'in yolculuğu, lakin küllerinden yeni bir grup doğmuştu. Lights Out Asia'nın, ilk albümü Garmonia ile, farklı bir metodla da olsa yine aortumuzda bir titreşime sebebiyet vermesinin üzerinden 5 sene geçiyor geçmesine, ama tüm zaman ve tanım kalıplarından bağımsız olarak, yeni albümleri Eyes Like Brontide alt-başlığında devam ediyorlar en iyi bildikleri işi yapmaya.

Eyes Like Brontide, alışıldık Lights Out Asia çizgisinin dışına pek boya bulaştırmayan bir albüm. Uzunca sayılabilecek bir süredir renkleri değişen ve fakat çerçevesi aynı kalan bu manzara resmine, düşsel bir atmosferden süzülen düzensiz yağmur damlaları, yine aynı düşselliği paylaşan vokaller ve akıllıca yerleştirilmiş elekronik ögeler hakim. Lights Out Asia'nın alamet-i mümeyyizesi ve aynı zamanda en şaşırtıcı tarafı, şarkılarında müthiş bir basitlik-karmaşıklık dengesi kurması ki, bu albümde de gözlemleyebildiğimiz bu özellikleriyle, her saatin, her hissin, her eylemin tamamlayıcısı olabiliyorlar. Öte yandan, aslında ekseriyetle aynı bir tad taşıyan ve ambient denegelen bu müzikal tanımın en sivri taraflarından biri olan, benzerlik sorununu da zekice yerleştirilmiş detaylar ve üzerinde uğraşılmış bestelerle geçiştirmesini biliyor, nev-i şahsına münhasır şarkılarla, leziz bir albümü önümüze koyuyorlar.

Aurore Rien'e büyük bir özlem duyan ve eksikliklerini her daim hisseden şahsım adına, Lights Out Asia hem kendi özelinde, hem Aurore Rien'in devamı olmasıyla büyük bir açığı kapatıyor diye düşünüyorum. Bir tek barkodları eksik olan, fabrika çıkışlı ambient tınıların yanında, Lights Out Asia'nın basit ama aynı zamanda dolu müziği, etkileyici melodileri ve en önemlisi ne yaptığının bilincinde olan havası, ne zaman müzikle ilgili bir umutsuzluğa gark olsam, elimden tutuyor, huzur dolu bir resmin içindeki çöp adam gibi hissetmeme sebep oluyor. Daha da önemli ve heyecan verici husus şu; Aurore Rien düşü her ne kadar kısa sürmüş olsa da, Lights Out Asia mükellef bir ziyafet sunmak için kararlı gözüküyor.


Sanatçı: Lights Out Asia
Albüm: Eyes Like Brontide

Şarkı listesi:
1- A Day Towards The Other Days
2- Radars Over The Ghosts Of Chernobyl
3- X-33
4- Psiu! Puxa!
5- The Wrong Message Could End You
6- MIR
7- If I Die, I Wish You A Horrible Death
8- Six Points Of Fire

DOWNLOAD.

1 mırıltı.:

asdgfhdssgsfdhgdajkhkj said...

güzel bir post-rock albümü.
albüm kapağını da pek sevdim.