20080117

Promosyonlu İkili Paket: Pillow - Flowing Seasons ve French Teen Idol

İtalyan post-rock sahnesine ve bu sahnede gözlemlenen Giardini Di Mirò ağırlığına, Dilatazione ile ilgili şu yazımda değinmiş idim. Lokomotif grupları ve bu grupların global ve lokal etkisini daha detaylı anlatmak icab ediyor ve bunun için bazı örneklerin yanı sıra somut delillere de ihtiyacımız var.

Bu örneklerden, sesi en fazla duyulmuş, en fazla ses getirmiş ve sesi en fazla yankılanmış olanı, hiç şüphesiz ki Godspeed You! Black Emperor olacaktır. Algılayageldiğimiz post-rock janrını tanımladıkları yahut tanımı çok büyük ölçüde değiştirdikleri rahatlıkla söylenebilir (bu karmaşaya kısa zamanda değineceğim). Bunu yaparken, belki de bir janr yaratmaktan, bir janr tanımlamaktan yahut müzikal etkileşim ortaya çıkarmaktan çok daha önemli bir strateji belirlemişti Efrim ve arkadaşları; çoğu muhabbette bir iki cümleyle lafı edilen ve bir iki gülüşme -yahut kahkahanın- öncülü olan "Godspeed You! Black Emperor'ın sıkıldıkça yan-proje üretmesi". İşte bu şekilde, bir çok grup yaratarak, esas gövdeden farklı dallar çıkararak korkunç bir genişlemenin müsebbibi haline geldiler. Kanada, şu an "post-rock'ta kendi kendine yeten 3 ülke"den biri ise ve bunun yanında indie'nin yeni memleketi haline geldiyse, en büyük ve hatta tek sorumlu GSY!BE ve yan-projeleridir.

İşte bu "post-rock'ta kendi kendine yeten 3 ülke"den İtalya (diğeri için hangi Ada'ya bakmanız gerektiğini biliyorsunuz) için benzer bir hikaye anlatılabilir. Giardini Di Mirò, GSY!BE'nin Kanada'da yaptığını İtalya'da yapıyor; grubun elemanlarının her biri farklı bir dala ayrılıyor ve her dal ayrı çiçek açıyor. İşte bir yanda Dilatazione'nin albümlerini kaydeden bir Francesco Donadello, bir yanda Pillow'un kendisi Luca di Mira, bir yanda ise French Teen Idol'ın arkasındaki isim Andrea di Carlo. Boynuz kulağı geçiyor ve ağacın dallarından uzanan diğer dallar her yere yayılıyor.

Bu yayma işleminde, Pillow ve French Teen Idol özelinde, önemli bir rol üstlendiğim kanısındayım. Gerek yapmış olduğum radyo programları, gerek ısrarcı dosya transferleri ile bu iki ismin meyvesini insanlara nasıl sunduğumu gördükçe mutlu oluyorum; pek alakasız bir yerde, tesadüfi bir şekilde rastladığım bir şarkı ismi, kafamda oluşan yol haritasının başlangıcını bana çeviriveriyor, hiç ama hiç tanımadığım birinin dinlediği mp3'ün 0 ve 1'lerinin aslında benim bilgisayarımdan çıkmış olduğunu o haritayla keşfettikten sonra, sanki söz konusu olan DNA'ymış gibi bir yakınlık hissi kaplıyor içimi, dinleyene mesaj atmak, uzaktan akrabaymışız gibi davranmak istiyorum. Kaldı ki, Pillow ve French Teen Idol her ne kadar -ukalaca iddiam: şahsımın da katkısıyla- ülkemizde gerekli takdiri görmüş olsa da, sözü geçen ve sözüne değer verilen post-rock kritiklerinin yahut okuyucuları eski Avril Lavigne, blink182 dinleyenleri olsa da kapaklarında 65daysofstatic bulunan yeni nesil popçu-indieci dergilerin ilgisini çekmeyi bir türlü başaramadılar. Bu sebeplerden ötürü kuytularda kalan bu iki grubun albümlerini birlikte yayınlamaya karar verdim, genlerimi daha da öteye taşımak adına.























Sanatçı: Pillow
Albüm: Flowing Seasons (Nisan/2006)

Şarkı Listesi:
1- Song For Beginning
2- Cut-Out-And-Keep Quarrels
3- In Deep Sea
4- Indecision
5- Mixologists And Waifs
6- Tree Shadows
7- Thick Skin
8- With The Passing Of The Seasons

DOWNLOAD.

























Sanatçı: French Teen Idol
Albüm: French Teen Idol (Mayıs/2005)

Şarkı Listesi:
1- (un)told Prejudices
2- Do You Want To Make Me Hate You
3- Inspired By A Galaxy
4- Lamb
5- Same Tempos (changing)
6- Shouting Can Have Different Meanings
7- Some Moral Content
8- Your Fault

DOWNLOAD.

3 mırıltı.:

uyusuk said...

fransız gençlerin idolü çok iyi

huzeyfe said...

keşke bu gençlerin dinleyemediğimiz diğer albümlerinide paylaşsanız

dream endless. said...

Ne yazık ki tek albümde yapacağını yapmış Pillow.