20080115

iLiKETRAiNS - Elegies To Lessons Learnt





















Tam da iLiKETRAiNS, 2005'te, ilk single'lari BEFORETHECURTAiNSCLOSE ile hayatımıza sokulur iken, varlıklarından habersiz olan ben, varlığımdan habersiz olan iLiKETRAiNS'in memleketi Leeds yolunda, trenleri birbirine karıştırmak ve yolumu kaybedip kendimi Manchester'da bulmak ile meşguldüm. Bahsi geçen tren yolunu, huzur ve mutluluk hariç bin bir türlü duyguyla, defalarca tecrübe etmiş olduğumdan, o zamanlar, grubun ismine ters düşecek bir biçimde söyleyebileceğim tek şey, "trenlerden nefret ediyorum" olabilirdi.

Anlatmış olduğum ruh halinin, Terra Nova'da müziğe döktükleri Kaptan Scott'un evden ırak ve yapayalnız ruh haliyle arasındaki benzerlikten midir bilinmez, gel zaman git zaman hem iLiKETRAiNS'i, hem de sözü edilen tren yolunu ve dahi trenleri sever oldum.

İşte bu iLiKETRAiNS, tam da zamanında, tam da mevsiminde, 2007'nin ekim ayında Elegies To Lessons Learnt adlı ilk albümünü piyasaya sürdü. Daha önceki şarkıları gibi, bu albümdeki şarkılar da, İngiltere tarihinden trajik olaylar üzerine yakılan ağıtları içeriyor. Kaldı ki bu sefer meraklı olanlarımız için, internet sahifelerinde bir zaman-çizelgesi hazırlayarak, hangi şarkının hangi hikaye için yakıldığını anlatmışlar.

Suikaste kurban giden İngiltere başbakanı Spencer Perceval anısına, Elegies To Lessons Learnt.


Sanatçı: iLiKETRAiNS
Albüm: Elegies To Lessons Learnt (Ekim/2007)

Şarkı Listesi:
1- We All Fall Down
2- Twenty Five Sins
3- The Deception
4- The Voice Of Reason
5- Death Of An Idealist
6- Remnants Of An Army
7- We Go Hunting
8- Come Over
9- Spencer Perceval
10- Epiphany
11- Death Is The End

DOWNLOAD.

0 mırıltı.: