20080121

Kashiwa Daisuke - Program Music I






















Genelde bu blog'a, herhangi grupların herhangi albümlerini değil, beni etkilemiş olan, bir şey hissettirmiş yahut bir şey düşündürmüş olan müzikal içeriği ekliyorum. Bu etkinin -ya da etkileşimin- ne olduğu, nasıl vuku bulduğu tartışılır, üstüne kitap bile yazılır. Lakin şimdi tanıtacağım sanatçının yarattığı etkiyi, gerçek anlamda tanımlamışlar; Stendhal Sendromu. Estetik olanın karşısında, sırf estetik olmasından ötürü, duygu yoğunluğuna kapılmak, diye tanımlamamız mümkün kısa bir cümleyle, ama bu da üstüne kitap yazılacak hatta filme çekilecek (ki Dario Argento aynı isimle çekmiş)bir durumu konsantre olarak sunmaktan öteye gitmez.

İşte bu durum zaman zaman, belli sanatçılar söz konusu olduğunda baş gösterebiliyor şahsım nezdinde. Bazen Chopin, bazen GSY!BE, bazen Boards Of Canada; müzik bir dinlence olmaktan çıkıp, bütün duyguların ve duyuların fokus noktası haline geldiğinde; yanisi notalara dokunabilecek gibi, nefesini duyabilecek gibi hissettiğin vakit farklı bir boyuta geçiyorsun ve bu psikotik deneyimin tek yan etkisi, olsa olsa, hissettirmeden akan bir kaç damla gözyaşıdır.

Kashiwa Daisuke, Japonya'nın anime'den, anime-sesli kötü kadın vokallerden (kulakların çınlasın Piana), pembe saçlı adamların kurduğu hair-rock gruplarından ve kötü cos-play'lerden ibaret olmadığını bir kez daha hatırlatan bir adam. Ve tam da yukarda saydığım isimlerin bir azı ve bir toplamı; sanki Chopin'in piyano geni, Vivaldi'nin yaylı geni, Efrim'in karanlık bir atmosfer yaratma geni, Daisuke'de birleşmiş.

Bir albüm tanıtmıyorum size, keza bu albüm iki şarkıdan oluşuyor amma, bilhassa Stella, değil bir albüme, bir yıla yetecek nitelikte bir şarkı. Davut heykeli gibi, L'ultima Cena gibi, Requiem gibi, gercek bir magnum opus tanıtıyorum bu kez.

Sanatçı: Kashiwa Daisuke
Albüm: Program Music I

Şarkı Listesi:
1- Stella
2- Write Once, Run Melos

DOWNLOAD.

1 mırıltı.:

Unknown said...

Cok keyif aldigim bi sarki..
Cok guzel bi yapıt..
Tesekkurler..