20080423

Tesir; Kadıköy'den Daisuke Nağmeleri.





















Bu internet sahifesinde, her daim profesyonel müzisyenleri tanıttım; çıkmış albümler, çıkacak albümler, bir şekilde sızmış şarkılar yahut konser kayıtları. Bu yazının öznesi, Tesir, ise bu daimi duruma ters düşecek bir isim; amatör bir müzisyen.

Tesir'in uzun zamandır bilfiil konuştuğum, fikir alışverişinde bulunduğum, müzikal gelişimini gözlemleyebildiğim bir arkadaşım olması muhakkak ki bu istisnai durumda katalizör etkisi görüyordur, ama asıl önemli olan yapmış olduğu müziğin kalitesi.

Tesir, Kadıköylü bir lise öğrencisi; kendisini ilk tanıdığım dönemlerde amatör olarak sample ve beat üretiyor idi. Aradan geçen zamanla birlikte kimlik kazanan müziğinin en büyük müsebbibi olarak Kashiwa Daisuke'yi görüyor. Hakikaten de, yaptığı müzikte Daisuke etkileşimleri gözlemlemek mümkün, ama amatör bir müzisyenin böyle bir esinlenme içine girmesini doğal karşılayabiliriz, bilhassa yaşıtları Tokio Hotel ve türevleri batağındayken böyle bir çaba içine girmiş olması yaptıklarının samimiyetini arttırıyor, diye düşünüyorum.

Ortada bir albüm ya da albümleşme evriminde olan bir parça topluluğu olmadığını söylemiş idim. Her ne kadar bu amaç uğruna yapılan bazı enternasyonel teşrikimesai faaliyetlerinden haberdar olsam da, henüz elimde sadece iki adet şarkı var. Bunlardan birincisi, Elegiac Couplets; sakin bir piyano melodisiyle başlayıp melankolik bir beat'e esir olan şarkı bana yapısal olarak 65daysofstatic'in Radio Protector'ı anımsatıyor. İkinci şarkı, Zarathustra. From A Deep Dream ise nispeten daha saldırgan bir kimlik taşıyor; bu özelliğiyle -Maybeshewill'in eski üyesi- Tanya'nın projesi olan Albatross Conspiracy'ye yakın bir havası var. Şarkıları ŞURADAN indirmek mümkün.

4 mırıltı.:

afife jale said...

Beatler harika.
Dinlemek gercekten keyif verici.
Melodiler dolasiyor kulagimda.^^

Anonymous said...

ilk olarak Tesir'den bu denli keskin ve sağlam bahsetmeleri çok mutlu edici...

ikinci olarak söylenen her iki şarkısının aşığıyım beni ne denli alıp götürdükleri Tesir tarafından bilinmekte...

üçüncü olarak Tesir'in kabiliyetini ve müziğe yaklaşımını güzel ve açık bir şekilde ifade etmiş ve Tesir adına yazılmış gurur verici bir yazı...

Teşekkür ederim, hem yazı için hem de Tesir'in muhteşem müzikalitesi için...

Anonymous said...

'sakinleştirici ritimler müziği' diyorum yine
yada derinlerde düşüncelere dolayan,
umutlu veya karamsar,
ama
kısaca müzik
gerçek müzik.
(,

Septimus said...

Tesir?
He's so big in Micronesia!