20080416

Maybeshewill - Not For Want Of Trying






















Maybeshewill'in ikinci albümü Not For Want Of Trying, müzik marketlerde ve yahut amazon.com'da yerini almadan iki hafta önce internete sızmış oldu. Eh, bizim de Maybeshewill sevgimiz malum; hemen buraya koymasak eksik kalırdı bir yanımız.

Daha önceki Maybeshewill yazılarımda, grubun bir başkalaşım yaşayageldiğini uzun uzadıya anlatmış idim. Dolayısıyla bir kez daha bunun sebeplerini ve sonuçlarını anlatmak fuzuli olacaktır. Ve fakat, daha önce yayınladıkları single ile verilen sinyalleri göz önünde bulundurduğum vakit, beklediğimden daha "değişik" bir Maybeshewill albümünün ortaya çıktığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu değişikliğin sebebi elbette ki drone dozajının yüksekliği, peki bundan rahatsız mıyım; katiyyen hayır.

Bir eleştiride bulunmamız icab ederse, ilk albümdeki The Paris Hilton Sex Tape'i hiç bir değişikliğe yer vermeden bu albüme tekrar koymaları en büyük argümanımız olabilir. The Paris Hilton Sex Tape'in yanında albüm dahilindeki 10 şarkıdan dördünün daha farklı şekillerde önümüze sunulmuş olması -ki bu da albümün yarısına tekabül etmekte- sürprizi biraz bozuyor. Ve lakin, ilk albümün giriş parçası olan He Films The Clouds'a selam eden He Films The Clouds Pt.2 ya da I'm In Awe Amadeus gibi şarkılar, sürprizi bozulmuş bir doğumgünün değerli hediyeleri. Ama ben hala Heartflusters'taki vokalin -From Autumn To Ashes'tan hatırlayabileceğimiz- Melanie Willis'e ait olup olamadığını öğrenebilmiş değilim; albümle ilgili en büyük sıkıntım herhalde bu, şimdilik.

Velhasıl, janr tanımlarına ve bu tanımlardan ortaya çıkan tartışmaların üzerinde durmaya hiç gerek yok artık; Maybeshewill farklı çiçeklerden topladığı polenlerle lezzetli bir bal yaratmış bir arıdan ya da rengarenk bir kelebekten farksız olduğunu gösteriyor ikinci albümüyle. Evet, isimlerini ilk duyduğumuz zamanla kıyasladığımızda, muazzam bir değişim yaşadıklarını inkar edemeyiz; amma ve lakin yaptıkları müziğin önüne ekleyeceğimiz, en basitinden bir "güzel" sıfatı için, eski albüm referanslarına, isim ya da janr kalıplarına ihtiyaç duymamak gerekiyor Maybeshewill'in bu yeni formunda.

Sanatçı: Maybeshewill
Albüm: Not For Want Of Trying

Şarkı listesi:
1- Ixnay On The Autoplay
2- Seraphim & Cherubim
3- The Paris Hilton Sex Tape
4- I'm In Awe Amadeus
5- We Called For An Ambulance But A Fire Engine Came
6- C.N.T.R.C.K.T
7- Not For Want Of Trying
8- Takotsubo

DOWNLOAD.

2 mırıltı.:

Anonymous said...

ha düşmesini bekliyorduk zaten, dinliyim albümü bi yorum yapıcam;) bu arada tekrar teşekkürler esercim maybeshewill'i tanıştırdığın için=)

Anonymous said...

beğendim diyebilirim albümü genel olarak; heartflusters ve he films the clouds pt.2 ilk dinleyişte favorilerim oldu ve son olarak deişim gözlenmekle beraber yine etkileyen duygu geçişleri mevcut parçalarda... beklentim daha yüksekti lakin dediğin gibi ''güzel'' bir albüm olmuş=)