20090606

Önce Özetler.

















Bir süredir başımı kaşıyacak vaktim yoktu desem yeridir. En nihayetinde kafamı toparlayınca klavyeye sarılıyorum ama hem şu günü kendime tatil seçtiğimden, hem de meşgul olup yazamadığım dönemde yaşanan ilgi çekici gelişmeleri peşinen paylaşmak istediğimden, ufak bir özet geçeyim. Sırasıyla her birine değineceğiz, yarından itibaren gazeteniz Limbo Pillow'da dev yazı dizisi!

- French Teen Idol'ın yeni albümü El Siete Es La Luz bir kaç gün evvel yayınlandı. Arzu eden buradan albümün tamamını dinleyebiliyor. Bir kaç gün içinde detaylı bir El Siete De Luz yazısı kaleme alacağımdan albümle ilgili söyleyebileceğim tek şey, Andrea'nın gözle görülür bir şekilde müziğine ayrı bir karakter kattığı.

- Her mail'lerinde kayda ha girdik ha gireceğiz diye diye bir yılı deviren Marche La Void'nın yeni albümü için bu sefer sahiden harekete geçilmiş. Grup, albümün ramazan ayına kadar tamamlanacağını söylüyor ki geçen sene de bu ramazan takıntısı hasıl olmuştu. Plak şirketi olarak Ettehiyatü Records'u seçmiş olmalarından başka bir açıklama bulamıyorum bu duruma.

- Balmorhea'nın daha önce yayınlanmış şarkıları bir remix albümde toplanıyor. Rafael Anton Irrisari, Library Tapes, Machinefabriek, Peter Broderick, Jacaszek, Helios ve Eluvium gibi isimler tarafından yapılan remix'lerden müteşekkil bu albüm iki cd'den oluşacakmış ve bir cd tamamen Settler'ın Eluvium yorumuna ayrılacakmış.

- Eluvium demişken, Some Days Are Better Than Others adlı filmin tüm müzikleri Eluvium tarafından yapılmış. Film bu yılın son çeyreğinde -hep kullanmak istediğim bu kalıbı kullandığım için ne denli mutlu olduğumu bilemezsin okur- seyirciyle buluşacakmış.

- these monsters... albüm kayıtlarını tamamladı. Albüm yaz ayları içerisinde çıkacakmış. Albümden sızan ilk şarkı, Harry Patton'ın çiğ hali Youtube'da dönüyordu ki o haliyle bile bir kaç günlüğüne aklıma çivi gibi saplanmıştı. Myspacelerindeki son kayıtla görüyoruz ki daha da nadide bir hale gelmiş bu parça. Albümün tümünün bu seviyede olduğunu varsayarsak, these monsters...'ın patlamadan önceki son ayları içerisindeyiz diyebilirim.

- Emancipator albümünün de eli kulağında. Yeni albümde yer alacak Black Lake adlı şarkının bir bölümü Myspace'ten dinlenebilir, sabır taşına çekiç darbeleri vurulabilir.

- Exxasens'in yeni albümünün ağustos sonunda yayınlanacağı kesinleşti. Bu sefer galaksinin hangi köşelerine gidip o köşelerden hangi seslerin çıkarıldığını öğrenmeyi merakla bekliyorum.

- Ve şimdi magazin. Hydra Head muhabirimiz İ.T.'nin bildirdiğine göre Made Out Of Babies vokalisti Julie Christmas yine Hydra Head dahilinden birilerine gönlünü kaptırmış! Stüdyodan çıkarken elele görüntülediğimiz Julie Christmas ve yüzünü kazağıyla kapayan gizemli sevgilisi ayrı ayrı taksilere binerek ortamı terk etmiş. O arada otelde bu birini mi dövmüş diğeri şarkı mı yazmış ne, oraları tam anlamadım.

[Fade in- Rondo Alla Turca]
İyi geceler Limbo Pillow. Her kimin hayalinde yaşıyor ve yaşatılıyorsan.
[Fade out- Rondo Alla Turca]

1 mırıltı.:

Tesir said...

Biriktikçe, bunu sık sık yapmalısın. Bir hayli keyifli!