20080316

Naruto Shippuuden OST





















Gelmiş geçmiş en şirin Naruto illüstrasyonunu koyuyorum ki kontrast daha bir belirginleşsin; hani çok "derin" bir blog yazıyoruz ya, kültür erozyonunun önüne set çekmekten bahsediyoruz, her fırsatta samimiyetten dem vuruyoruz, böcekleşmekten izolasyondan söz ediyoruz, normalde böyle şirin şeylere burun kıvırmalıyız gibi bir düşünce oluşmalı zihinlerde, "biz bunları aştık" imajını vermek lazım, odunuz çünkü, Robokop'uz, acaip karizmatiğiz ve sadece post-rock dinliyip Murnau filmleri izliyor, Kafka okuyoruz. Aslında alakası yok, mesela Kurtlar Vadisi izleyen bir adamım, daha da feci olanı, öğlen kuşağı pembe dizilerinden bir tanesini deli gibi takip ediyorum bir buçuk yıldır. Herkes yapıyor bunu da, iş yorum yapmaya gelince "zap yaparken rast geldim, bir gün annemi ziyarete gittim o izliyordu zorla izledim" gibi vıcık vıcık lümpenlik kokan yorumlara imza atmaktan kendini alamıyor o herkes. Evet Japonya'da ilkokul çocukları izliyor, evet Sezen'le film alırken annesiyle birlikte Naruto almaya gelmiş kız henüz ergenliğe dahi girmemişti, evet çok saçma İbrahim Tatlıses yönetmenliği planlarına sahip bir anime, evet ne Ergo Proxy'nin mitolojik referanslarına ne Death Note'un ölüm-yaşam filozofisine sahip, evet derinliği yok, ama deliler gibi takip ediyor muyum, evet.

Sezen çok güzel bir gol pası atmış şuradan, bana da gol yapmak düşer; Naruto'nun ikinci sezonu Shippuuden'in soundtrack'ini yayınlayarak limbo pillow'da bir çığır açıyorum. Ama herkese en azından bir Utsusemi, bir Denkousekka, bir Hakubo dinleme öğüdü vermeyi görev biliyorum; Takanashi Yasuharu gerçekten olağanüstü bir iş çıkarmış diyebiliriz. Bundan önceki Naruto şarkılarının bestecisi Toshiro Masuda'nın Grief And Sorrow'u, Oh! Student And Teach Affection'ı gibi "anime klasiği" haline gelecek şarkılar var bu albümde. Yıllar yıllar öncesinin heavy metal fanzinlerinde, Slayer gibi Iced Earth gibi önemli grupların albüm tanıtımlarında muhakkak "bunu dinlemeyen bizden değildir" gibi cümleler bulunurdu. İşte ben de "Utsusemi dinlemeyen bizden değildir" diyorum rahatlıkla, varın gerisini siz düşünün.

Sanatçı: Takanashi Yasuharu
Albüm: Naruto Shippuuden OST

Şarkı listesi:
1- Shippuuden
2- Douten
3- Kikyou
4- Sengunbanba
5- Denkousekka
6- Ninmu
7- Utsusemi
8- Shutsujin
9- Ikari
10- Akatsuki
11- Aikouhenno
12- Hitotsuba Chikara
13- Kodoku
14- Hakubo
15- Himetaru Toushi
16- Kokon Musou
17- Rakuijitsu
18- Hyakkaryouran
19- Shitsui
20- Anun
21- Kouchaku
22- Hisou
23- Taiji
24- Kaii
25- Kenkonitteki
26- Keisei Gyakuten
27- Nakama
28- Shippuu Kumikyoku

DOWNLOAD-1
DOWNLOAD-2

3 mırıltı.:

Pina said...

Sen o çığırı açmadan önce ben link veriyordum canıms. "Yeee narutonun müziklerini o kadarda beğenmiyorumkiee" deyip de sonra aşık olanlara ders olsun.

Anonymous said...

beklenen albüm!

Anonymous said...

mükemmel bi animenin mükemmel alümü ne diyebilirm xDxD yalnız o önerdiğinşarkının ingcesi nedr acaba? ben ingce isimli bi yerden yükledm bulamadm xxD çok merak ettm hangisi xDxD yani naruto fanlığından dışlanmak istemem :P xD