20080325

Beast, Please Be Still - Beast, Please Be Still






















Ah, ne kadar da aradığım bir albümdü Beast, Please Be Still'in ilk albümü. Araştırmadık yer, sormadık insan bırakmamıştım ki en nihayetinde ulaştım kendisine. Ve görüyorum ki arayışım boşa değilmiş, boşa emek harcamamış, boşa beklememişim.

İlk olarak şunu söylemeliyim ki Beast, Please Be Still son zamanlarda duyduğum en güzel grup isimlerinden biri ve albüm kapağı da aynı güzellikten payını almış. Bu estetiğin şarkılara da sirayet ettiğini iddia edebiliriz, şahsi kanaatimce 2008'in önemli albümlerinden biri bu albüm ve her nedense bana Yndi Halda'yı hatırlatıyor. Beast, Please Be Still'in tek eksiği potansiyellerindeki gücü -yoğunluk yahut akıcılık da dememiz mümkün- tam olarak gösterememiş olmaları; şüphesiz ki bunda albüm kaydının nispeten yetersiz olmasının da etkisi yatıyor, maalesef böylesine dolu bir grubun icra ettiği müzik için yer yer can sıkıcı olabilen bir kayıt kalitesinden bahsetmemiz mümkün.

Her ne kadar albüm kaydı muadilleriyle yarışacak düzeyde olmasa da Beast, Please Be Still'in müziği karanlıkta parlayan bir niteliğe sahip. Bunda enstrüman çeşitliliğinin payı büyük; ksilofondan çelloya, kemandan EWI'a, trombona ve saksofona kadar geniş olunca yemeğin ana maddeleri, birden fazla tad almak ziyadesiyle mümkün. Bir şarkıda klasik bir post-rock kreşendosu, başka bir şarkıda tanıdık bir balkan ezgisi, bazen de bir Chopin esintisi çalınıyor kulağımıza. Evet belki bir Yndi Halda kadar güçlü değiller henüz, ama Awake! Awake! This Heavy Gloom! ardından gelen düşündüklerimi hatırladığım vakit, en az Yndi Halda kadar önemli bir potansiyel taşıdığının farkına varıyorum Beast, Please Be Still'in, enstrüman çeşitliliğini daha kaliteli bir kayıtla birleştirdikleri ve şarkılarını daha doyurucu bir uzunluğa çıkardıkları vakit efsaneler arasına girmeleri kuvvetle muhtemel.

Sanatçı: Beast, Please Be Still
Albüm: Beast, Please Be Still

Şarkı listesi:
1- Order Of The Golden Dawn
2- A Narrow Escape
3- Mastodon March, Smilodon Smile
4- The Guys At The Bar Served Murder For A Night
5- Annihilate Everything That Exists!
6- Clouds
7- Then You Took Over

DOWNLOAD.

1 mırıltı.:

maurizio35 said...

oy oy oy, şen ettin kulaklarımı akşam akşam, çok yaşayasın.