20080329

Lis Er Stille - The Construction of The Amp-Train






















İsveç'e kadar çıkmışken Danimarka'ya da uğrayıp Lis Er Stille ismini analım. Albüm eski ama girizgâh için biçilmiş kaftan. Lakin aynı şeyi albüm kapağı için söyleyemeyeceğim, o kadar kötü bir kapak ki değinmeden geçemiyorum, buraya da zorla koyuyorum, sanıyorum ki uzunca bir süre "en kötü albüm kapakları" listemin başlarında olacak ve fakat Lis Er Stille çok uzun bir süredir "akla bir anda çalınan gruplar" listemden inmek bilmiyor.

2006 nisanında çıkan bu dört şarkılık albümün içeriği o kadar özgün ki, 20 saniyelik bir trampet bölümü, ara ara aklıma Styrke'i getirirken kısacık bir bass yürüyüşü beklenmedik bir zamanda Forsyn'i hatırlatıveriyor; uzun zamandır hiç değişmeden. Piyanodan, kontrbassa ve hatta synthesizera uzanan geniş bir çeşitliliği var Lis Er Stille'in ve elbette bu da pek çok tadı beraberinde getiriyor. Öyle ki vokal karakteri ve synth ile Muse'u hatırlatıyor çoğu şarkıda, ya da End Credits'te sanki bir "alternatif metal" grubu dinlediğimiz hissine kapılmamız olası.

Tüm bunlar, alışılageldik post-rock şemasının dışında yer alan ve hiç bir şey olmasa da sırf bu yüzden Lis Er Stille'i deneyimlenmesi gereken bir noktaya taşıyan ögeler. Albüm kapağını da saymazsak ufak ama akıllarda uzun sürece kalacak bir albüm söz konusu, neyse ki daha güzel bir kapağa sahip ikinci albümleri Apathobvious hazırda bekliyor; ona da değinmemiz yakındır.

Sanatçı: Lis Er Stille
Albüm: The Construction of The Amp-Train

Şarkı listesi:
1- Styrke
2- Forsyn
3- Løbetid
4- End Credits

DOWNLOAD

0 mırıltı.: