20080206

Balmorhea - Rivers Arms






















Balmorhea, debut albümüyle büyük bir çıkış yapmıştı 2007 yılında. Şahsi görüşüme göre, 2007'nin en iyi albümlerinden biriydi debut'leri, en iyisi değilse bile. Rivers Arms albümüyle de, daha şimdiden 2008'in en iyileri arasına girmek için iddialılar.

Genelde başarılı bir ilk albüm, saman alevi gibidir. Grupla ilgili beklentinizi korkunç derecede arttıran ilk albümden sonra, eskisinden azıcık da olsa kötü bir yeni albüm çoğu grup için yolun sonu olabiliyor, vereceğimiz örnekler saymakla bitmez. Dolayısıyla Balmorhea'nın beklenen albümü için de endişeliydim, acaba ilk albümde hissettiklerimi tekrar hissedebilecek miyim, grup kendini tekrar ederek bayatlamayı mı tercih edecek, yoksa üstüne koymayı başarabilecek mi sorularının cevabını oldukça tatmin edici bir şekilde alıyorum. Rivers Arms, tüm endişelerimi bastırmayı başaran bir albüm. Öyle ki enstrümanlar değişmese de, şarkı strüktürleri aynı kalsa da, sound pek farklılık göstermese de, debut'lerindeki hisle çaldıklarını anlamak hiç de zor değil. İşte biraz tanındıktan sonra baştan savma bir albümle ününe ün katan grupları niçin eleştiriyorsam, hissiyatları ve içtenlikleri sapasağlam kalan Balmorhea'yı da aynı sebeple başımın tacı edebiliyorum. Tüm bu söylediklerimin en büyük dayanağı, hiç şüphesiz ki, ilk albümlerinde de yer alan Baleen Morning'i, üzerinde kim bilir ne kadar emek harcayarak çok daha harika bir hale getirip yeni albüme koymaları diyebilirim, 6-7 şarkıyla kotarılacak bir albümü dolu dolu 14 şarkıyla sunmaları, bir saat boyunca bir müzik ziyafeti vermelerini öne sürebilirim.

Gitar, piyano, çello ve keman ile ne kadar yoğun hissedebilirim? sorusunun cevabını, bu sefer çok daha düzgün ve çok daha şiirsel bir şekilde veriyor Balmorhea. Çok basit ama bir o kadar da dolu ve en önemlisi, sonuna kadar içten; işte tüm o irin ve sidik kokan grupların yanında, müziğin sadece duyu organımızla ilgili olmadığını hatırlatan bir albüm. Dinlerken burnumuza gelen çimen kokusu, sevgiliye dokunurken parmak uçlarımızda hissettiğimiz elektrik, gözümüze çarpan unutulmuş rüyalar, müziğin, iyi müziğin gücünü bir kez daha anımsatıyor hepimize. Öyle değerli bir albüm ki bu, times new roman'la yazılmış bold bir download yazısı yerine, ufak bir hediye paketiyle sunabilmeyi isterdim. Maalesef elimden gelen bu, yine de en içten duygularımla hediye ediyorum size, 2008'in tartışmasız -şimdilik- en iyi albümü; Rivers Arms.


Sanatçı: Balmorhea
Albüm: Rivers Arms (Şubat/2008)

Şarkı Listesi:
1- San Solomon
2- Lament
3- The Summer
4- The Winter
5- Greyish Tapering Ash
6- Baleen Morning
7- Barefoot Pilgrims
8- Context
9- Process
10- Divisadero
11- Limmat
12- Theme No. 1
13- Wind And Sea
14- San Solomon (Reprise)

DOWNLOAD

1 mırıltı.:

Anonymous said...

2. link sorun çıkarttı maalesef