20090708

Ve Yine Önce Özetler.

















Ne yazık ki, içinde bulunduğumuz bu güzide, bu fevkalade, bu aylarca beklediğinize değecek, hepinize mutluluk kuşları hediye edecek yaz ayı içerisinde dikkatlere mazhar olan bir albüm çıkmış değil henüz. Şöyle bir göz attığımda, beni en son heyecanlandıran albümün tam iki ay önce yayınlanması feci bir durum. Öte yandan bu durum çok yakın zamanda son bulmak üzere. Görünüşe bakılırsa bu boşluğun bedeli ödenecek; muazzam albümleri dinlemekten ve haklarında yazı yazmaktan başka hiç bir şey yapamayacak hale geleceğiz. Buna binaen, bir haber özetinin da zamanı ve zeminidir.


- The Black Heart Procession'ın yeni albümü Six, ekim ayı başında yayınlanıyor. Albümün ilk sızıntısı Rats oldu. İlk izlenimler, şarkının düpedüz Nick Cave koktuğu yönünde. Kişisel beklentiler, albümün Two'nun yanına yaklaşması umudunda.



- Caspian'ın yeni albümü Tertia, ağustos ayının ortasında çıkmış olacak. Hemen yukarıdaki resmi promosyon videosu ağız, göz ve kulak sulandırıyor. Öte yandan, albümle ilgili beklentilerin artmış olması Caspian'ın aleyhine bir durum da yaratabilir, bekleyip görmek gerekiyor.

- Balmorhea'nın daha önceden sözünü etmiş olduğum remix albümü için ön-alımlar yapılmaya başlamış. Albümü bir iki hafta içinde internet alemlerinde görmemiz kuvvetle muhtemel, yine de buradan Truth'un Helios tarafından, Remembrance'ın Machinefabriek tarafından, Night In The Draw'un ise Jacazsek tarafından yapılmış remixlerini dinlemek mümkün. Şarkıların hepsi kusursuz olmuş, Balmorhea ismini taşıyan herhangi bir albümde en ufak fire olmaması geleneği devam edecek gibi görünüyor.

- Kyte yeni albüm kayıtlarını tamamlamak üzereymiş. MySpace'lerindeki yeni şarkıları 8 ve 30, yeni albümde elektronik sosunun daha da kıvamlanacağını gösteriyor. Albümde yer alacak bir diğer şarkı No One Is Angry, Just Afraid'i de buradan indirebilirsiniz.

- Ólafur Arnalds da yeni albüm için kayıt aşamasında. Meraklısı için, Youtube'daki video blogunda albümün kayıt aşamaları neredeyse adım adım anlatılmakta.

- d_rradio'nun son albümü Leaves yayınlanmış. 0 ve 1'lerden müteşekkil olarak bilgisayarımıza yerleşmesi an meselesi olan albüme dair bir kaç şarkıyı MySpace'ten dinlemek mümkün.

- Eli kulağında bir diğer albüm de De La Mancha'dan da tanıdığımız Jasper TX'in Lungs'ı. Albüm, canlı performans kayıtlarını ihtiva etmekteymiş.

[Fade in- Sofya'da Dans]
Yeni albümlerle tekrar birlikte olmak ümidiyle; hisleri paylaşmak için. Mutlu akşamlar.
[Fade out- Sofya'da Dans]

1 mırıltı.:

Anonymous said...

Magazin haberleri unutulmuş!Hemen ekleyivereyim.Justin Broadrick gönlünü Türk bir güzele kaptırmış,Çeşme'nin altını üstüne getiriyor imiş ÇITIR sevgilisiyle.Hatta kendileri beyaz atlet ve parmak arası terlik ile dolaşırken görülmüş.Bütün gün Star Magazin izliyorum,ne var.