20090727

limbo pillow. // .wolliq odmil

























Limbo Pillow, bundan bir buçuk sene evvel başlamış ve salt kişisel dürtülerle, kişisel arzularla şekillenmiş, kendi halinde, ufacık bir düşünce ürünüydü. Aradan geçen onca zaman sonrasında, bu tamamen kişisel dinamiklerle varolmuş şeyin, beklediğimden daha geniş çaplı ve daha mühim bir şeye dönüşmüş olması beni hala şaşırtan bir şey. Hayır, meseleyi şu kadar kişiye sirayet etme cihetinden değerlendirmiyorum. Beni şaşırtan şey, çok ama çok basit bir dürtüden meydana gelen bu yapının, benim için taşıdığı anlam.

Bu bağlamda, Limbo Pillow'u -kendimi keşfetmekte, yapabileceklerimi görmemde oynadığı rolden ötürü- nispeten steril ve izole bir halde tutma arzumdan doğan yeni bir site var; uzunca bir süredir kapalı tuttuğum Wolliq Odmil'de müzik ve müzikle ilintili kültürel, sosyal, toplumsal meselelerin haricinde, çok da büyük ehemmiyet arz etmeyen ve fakat kimin ilgisini çekeceği de belli olmayan şeyler ile yeni bir fasıla geçmiş olunacak, bir bağlamda Limbo Pillow'un aksi, değili, olmayanı olacak. Bir buçuk yıl evvel ani bir düşünceyle oluşuveren lalettayin bir sitenin, zamanla "desktop publishing" denegelen bir yapıya bürünmesi ve bu yönde dürtülere yol açarken aynı zamanda çeşitli iplerin uçlarıyla düğümlesinin rolü büyük elbette bu mitoz bölünmede.

Bundan hareketle, uzunca bir süredir kullanageldiğim görünümü elden geçirmiş olduğumu da fark etmişsinizdir. Şeklen ve manen süregelen benzerliklerin yanında, meselenin alışkanlık boyutu da farklı bir tartışmanın konusu olabilir.

Bu husustaki yorumlara ve eleştirilere ihtiyaç duyduğumdan, düşündüklerinizi çekinmeden dile getirmenizi rica edeceğim.

11 mırıltı.:

Selen said...

daha geçen gün Çağrı'ya ne kadar başarılı bulduğumu söylemiştim, katedilen yolun büyüklüğünü de göze alarak.
plus, yeni header'a bayıldım.

Deuss Ex Machina said...

Parçalar tam anlamıyla yerine oturdukça kendini ilgiyle takip ettirip, takipçisini meraklı kılan, merakını gideren, soru sorduran bir müziklendirme projesi limbo-pillow. Her halükarda müziği tartışagelmenin önce bir adabının olması gerekliliğini de ısrar ile akla düşürmesi açısından bile takdir edilesi. biz eskilerin tabiriyle fanzin tokatlaması. Dilinin sağladıkları,sadece öyle olmuş böyle olmuş yukari gidip sağa dönmüşlerle kat'a ifade edilemeyecek kadar kendine yetebilen projelerin , seslerin temsil edilmesini sağlamakta. Kimbilir kaç uğrayışta,kaç tespitini merakla okuduğumu bir ben bir de emektar bilgisyarım bilir :) Yol uzanırken, şeritler çoğalırken tabii ki araya yeni şeyler sığışıyor. Ki son dönemde yazmış olduğu genel 'alternatifimiz' üzerine notların, oradan gökhan kırdar ve zeki müren'e uzatılmış olan detaylandırmaların, kişisel notların bu sitenin önceliklerini, neden bu ağ üzerinde bulunduğunu da çok rahat bir biçimde imliyor. Tersine alışkın olunduğu için bir müzik eleştirisinde, eller havaya olmayan aksine tren geçiyor oğlum ayılsanıza diyerek etrafını sarsma yolunu tercih eden mütevazi yorum ve sunuşlar emin ol, limbo-pillow'u bir kaç gömlek daha yukarıya taşıyacaktır. bir yandan da amerikanyalarda yayınlanan üç ya da dört ayda bir çıkan yeti külliyatının muhalifliği gibi bir dil yakalanıyor olması da ayrıca kıvanç duyulası. sözün kısası laf ebeliği kolay, ama icraatla kendi sınırlarını açmak-aşmak, başkalarını da o yol üzerinde emekle toparlayabilmek, düşünmek eylemine davet etmek kurgudan al bir parça da sen faydalan demek, bu zamanda çok lüküs. hem de çok. kolay gelsin yeniliklerde. yeni sözlerde.

dream endless. said...

Misak Beyciğim,

Malumunuz, Nietzche efendimiz "If you gaze long into an abyss, the abyss will gaze back into you." buyurmuşlardır.

Hz Ali'nin efendimizin ise konuyla ilgili muhasebesi "Nasıl bakarsan öyle görürsün." sözüyle ortaya çıkmaktadır.

Demem o ki, övgülerinize mazhar olmak benim için şevk ve heyecan verici, ama o sizin hüsnü zanınız. Ben biraz çekingenlik ve utanç hissediyorum böyle hususi kişilerden hususi yorumlar işitince. O yüzden mutlu olduğum kadar şaşkınım da, her halükarda müteşekkirim lakin.

İnsanlar bunun üzerine, madem övgü duymaktan imtina ediyorsun ne diye yorum rica ediyorsun gibi bir fikre kapılabilir.

Efendim mesele şu; ben devamlı olarak yazabilen bir adam değilim. Bir yazının kafamda şekillenmesi, bir günümü alıyor neredeyse. Gönül ister ki ben de devamlı yazabileyim, ama şekil itibariyle zor görünüyor. Bu sebeple, bundan belli, yani şu yeni görünüm haliyle şemalen de "yeni Limbo Pillow" yahut "Limbo Pillow 2.0" diyebileceğimiz ortamda, blogdaki yorumların yoğunluğunun artması ve bunlara cevap verme arzum, bu ricamın temel sebebidir.

Vesile oldu yoruma cevabım bu açıklamayı yapmak için de, yerine geldi zannediyorum.

Deuss Ex Machina said...

Herşeyden önce o tümceler yapmaya çalıştıkların için bir direnç ve şevk sağlayacak ise ne mutlu bana. Çünkü, bir elin parmaklarını geçer geçmez bir müzik yazınımız ve ona emek veren yazmacı, kalemkarımız var ortalık yerde koskoca sanal alemimizde feystwitrfeedbombabomba.com larden fırsat bulunmadığından, hiç değilse onlara karşı açık olalım, değil mi? Çekinecek de bir durum söz konusu değil, iyi sadece bana göre değil, takip etmeye çalıştığım kadarıyla genel bir beğeniyi de, gerçek altı çizilesi eleştiriyi de sözünü sakınmadan bu sitede birleştiriyorsun. Demek istediğim, fütursuzca etiketlere bağımlı kalıp, zıkkımın dibi olan trend neyse onu takip eden, dinleyim deyip off bitse de gitsek, ha öbür zıkkımın kökü meşhur oldu, li li li deyip koşa koşa koşa uzaklaşanlar ve zümreleri bu sınırlara henüz gelmemiş. şom ağzımı kapayayım hemen :) Yazıların çıkma süresi ve o emek karşısında da beklenen yorumlar maalesef biraz ağırdan geliyor, bizim okurumuzda, buna bende dahil olduğumu belirtmeme gerek yok sanırım. Olduğunca, dilim döndüğünce karşıma çıkanlar için notlar almaya gayret ediyorum. Ama gel gör ki, o kommentkutusu doldurabilmek, ya bir hata ederseme çoğunlukla takılıyor. Veya bu kişisel bir site olduğuna göre beğenilmeyen bir şey olsa dahi bu o yazarın fikridir, sabit değiliz ya hiç birimize ilintileniyor. Sonuç kısmına gelirsem, iyi yazılar zaman mekanizmasının o meşhur yıpratıcılığına karşın etkisini yitirmeden başuculuğunu korumaya devam ediyor. gelmesini beklediğin tepki, eleştiri ve yorumların da bu yazılarda detayları daha da derinleştirebilmesi temennimle beraber. Kolay gelsin tekrardan.

brandon said...

Yeni tasarıma dair değil belki ama, Limbo Pillow'un hayatımızdaki yeri ve önemi konulu ufak bir not düşmek isterim ben de. Yaptığın şeyle ortaya çıkarttığın en önemli noktalardan biri, "kişisel olabilmek, kendi sesinle yazabilmek" ile internetin sunduğu anonimliği manipüle ederek salt ifşaya ve kendini onaylatmaya varmak arasındaki farktı. Herkesin erişimine açık, herkese mümkün kılınmış bir materyalin üzerine kendi tecrübeni koymanda şu ana dek tanık olduklarımızdan farklı bir ton, bir neden vardı ve bütün bunlar her yazıda bu alanın anlamını ve ahlakını ortaya koydu. Gerçek anonimlik belki de bu şekilde ortaya çıkıyor, seni herhangi bir dijital şov yoluyla değil de, sadece yazılardan ve paylaştığın müzikten izliyor olmamızla. Ve o yazıların müsebbibi olan dert ve kaygı, "bu camiada", cidden nevi şahsına münhasır duruyor, imrendiriyor, bağlıyor. Sonuç olarak, bir şey paylaşmak ve sunmak sürecinde bambaşka bir imkanı gördük Limbo Pillow'da ve buna müteşekkiriz. wolliq odmil'i de aynı ilgiyle izleyeceğiz. Kolay gelsin!

skoer said...

etiketleri gosterir blogu kisaltmak adina sanki acilir bir menu yapsak iyi olur gibime geliyor.

dream endless. said...

Evet skoer, bir ara onun üzerine eğileceğim sahiden.

madafaka said...

Son yazıları biriktirip toptan okudum. Toptan yorumu da buraya atayım. Kusura kalmazsın umarım.

Ben template hadiselerinden anlamam. Header'a bakıp "Güzelmiş" ya da "Olmamış" diyebilirim ancak. Yine gayet zevkli bir tasarım, göz okşayan bir fotoğraf var. Ama şu eski ev fotoğrafını daha bir sevmiştim ben. Neyse, önemsiz tabii. Wolliq Odmil'i de hep merak ediyordum, nasıl bir şey diye. Orayı da başka bir pencereden başka türlü sevdim, yine gelecek ben.
---
Ambient One'ı indirdim, lâkin dinleyecek cesareti henüz kazanamadım.
---
Jets'N'Guns çok eğlenceli bir oyunmuş sevgili dream endless. Bir oturuşta biralı bölüme kadar geldim. Orada takılınca sinir yapmamak için ara verdim. Paylaştığın için çok teşekkür ederim. Oyunun müzikleri ayrı bir eğlence tabii. Bir de şöyle bir site var bununla ilintili, eğer beğenirsen: http://www.micromusic.net/
---
Jesu'nun albümünü görünce resmen salak gibi sırıtmaya başladım. İndirdim, dün gece de bir kere dinleyebildim. Tabii sağlıklı bir yorum olamaz mutlaka ama; bir kez dinlemeyle dahi parçanın ikinci yarısı kafamın içinde dönmeye başladı. Bakalım, daha geniş bir değerlendirme yapabilirim belki sonradan. Affet şimdilik.
---
Rafet El Roman'da sana saygı duymaktan başka yapabileceğim bir şey yok tabii. :)
---
Mon için Mon'da görüşelim artık.

---
Sevgi, saygı ve hatta şükran.

dream endless. said...

Yoruma bak, yala yala bitmez. Sağol madafaka.

Header konusunda değişikliğin iyi olacağını düşündüm, ben de vurgunum o klübeye, açıp açıp bakıyorum halen.

Jets'N'Guns çok eğlenceli oyun ama Gold edisyonunu çok kazık yerden sormuşlar. 3 yıl kadar evvel güle oynaya bitirmiştim Hard'da JNG'ı ama şimdi kanser olmak üzereyim. Müziğin tutkunlarına bir de 8bitpeoples.com var.

MØNday görüşürüz o zaman, diye kötü kokulu espri yapıyorum.

dream endless. said...

Ne fena, brandon yorumuna cevap vermeyi atlamışım. En sevmediğim huyum bu, yapacağım diyip unutmacılık.

Anlattığın şekliyle, anonimite boyutuyla değerlendirmemiştim hiç blog hususunu. Bu bir algı kapısı açtı aslında, kapıdan geçenleri bilahare aktaracağım buraya.

Teşekkür ederim bu yüzden.

madafaka said...

Önümüzdeki maçlarda daha bir katkı sağlayacak çalımlara girebilirsem; en bi' mutlu ben olurum.